Strzegom April2019

Vilken vecka, vilket team, vilka tävlingar!

Snart på väg över till Danmark med Puttgarden-färjan, resan rullar på bra och Dennis har orkat köra på bra under natten.

Årets första fälttävlan har gått bra, riktigt nära på fullträff och seger med Dino, men vi nådde inte hela vägen fram. Det är just detta som är tjusningen med sporten. Det är verkligen inte över förrän sista ekipaget är i mål.

Dressyren inleddes i torsdags för Caliber och Top Girl (Luddan).
Caliber gjorde en av sina bästa rundor, och med tanke på hur spänd och stressad han var förra året känns det som att han mognat mycket över vintern, något som även skulle visa sig resten av tävlingen. Sedan spelade det nog en stor roll att han gick dubbla pass både onsdag och torsdag.

Efter ett något spänt men ändå stabilt program belönades han med 66.63% av de båda domarna och en 16e plats av 27 startande inför terrängen.

Samma framridningskoncept använde jag på Luddan som även hon kändes riktigt bra, framförallt de sista 20 minutrarna innan start.
På banan fick jag tyvärr tre stora missar, varav två var i upptagningarna i galoppen, något som faktiskt fungerade ypperligt på framridningen. Det var alltså något hon hann glömma under de 150 metrarna det var att gå mellan framridning och tävlingsarena. Dessutom så går hon gärna genomgående och klapprar med tänderna, något domarna inte ger extra stilpoäng för. Tyvärr. Hon fick 64.38% och en 22a plats inför lördagens terräng.

På torsdag eftermiddag gick vi, jag Vanessa, Dennis, Gabriella och Latis terrängbanan. Vi gick den CCI2*-S, dvs Luddan och Calibers bana. Den såg helt fantastisk ut, bra komma igång-bana men med tre riktiga frågor i slutet med böjda spår och smalhinder. Kul!

Fredag.
Dino och Kvaddens dressyrdag.
Dino först ut och han levererade ett jämnt, men något matt program, belönades med 68.8% och en 7e plats inför terrängen.
Kvadden kändes helt magisk på framridningen, men den blev nog några minuter för lång för jag lyckades inte behålla spänsten inne på banan, och det kändes lite som ett platt fall. Duktigt förvånad blev jag sedan när han gjorde ett galoppombyte precis framför domaren. Inga pluspoäng för det, utan stort avdrag istället. 65.34% och en 13e plats av 45 inför terrängen.

Efter dressyren passade jag på att gå banan med Judit som också var med nere. Hon och Kaminskij gjorde en fin dressyr under torsdagen och ligger väl med i resultatlistan i samma klass som Caliber och Luddan.
Under tiden jag går banan och taktik-snackar med Judit roddar Vanessa och Gabriella med allt i stallet.
Caliber och Luddan fick vilodag då de var ganska trötta efter dubbla pass de tidigare dagarna.
Jag gick även banan för CCI3*-S som även den såg riktigt bra ut, speciellt inbjudande vattenhinder som skulle passa Dino perfekt.

Men vad hände egentligen med hela teamet på eftermiddagen? Solen sken, ca 20 grader och riktig sommarkänsla.
Efter att ha lunchat hästarna så tog även vi lunch, sedan skulle vi alla bara smälta maten och vaknade en si så där fyra timmar senare. Fyra timmar!! Det är ju inte klokt. Det blev lite mer kvällsjobb för tjejerna, och jag fick gå banan ännu en gång.

Lördag morgon och gameday!
Vanessa och Gabriella körde igång vid 06.00 och jag strax efter. Promenad, brodda, knoppa och förbereda stod på deras schema. Gå banan stod på mitt.
Uppsittning på Caliber kl 8.30 var det som gällde. Sedan var det ett hektiskt schema som följde.

I mål felfri inom tiden med Caliber (magisk runda!!) Jag joggar av några varv innan jag sitter av för att byta träns mot grimma. Vanessa rycker skydden och Gabriella tar av sadeln. Sedan sluter Dennis upp som även är fotograf den här tävlingen, och vi börjar gemensamt kyla Caliber. Efter första kylningen kollar jag klockan, dags att gå till nästa häst.

Jag o Vanessa tar oss tillbaka till stallet Dennis och Gabriella fortsätter med kylning.
Jag sitter upp på Luddan, Vanessa klär på Dino så han är redo för start.

Efter en kanonrunda på Luddan, var även hon felfri inom tiden precis som Caliber, (att ha händerna fulla har fått en helt annan betydelse den här helgen). Luddan var verkligen en pansarvagn.
I mål börjar samma procedur igen, nu har dessutom Gabriella hunnit bort med Caliber, kylt benen på honom och hunnit tillbaka och står nu redo att ta emot oss i målområdet.

Dags för häst nr tre, hinner få i mig en bar och en flaska vatten på väg till Dino. Väl i stallet tar jag fem minuter att bara fokusera på banan, för helt plötsligt hade vi gott om tid! Om man nu kan räkna tio minuter som gott om tid.

Dino flyger runt terrängen, lite över tiden, som sedan visade sig vara snålt satt och svår att klara. När vi går i mål har vi därför hittills snabbast tid. Dino klättrar två placeringar inför banhoppningen och ligger nu femma.

Sist ut, Kvadrat. Även han gör en kanonrunda, en sekund långsammare än Dino, men även han är en av de snabbare klassen, och han klättrar till en 9e plats.

Fyra felfria rundor i årsdebuten! Värt att fira!
Jag lagade mat och tjejerna tog hand om hästarna på bästa sätt!
Något som verkligen märktes på söndag morgon när det var dags för vet.check. Alla fyra dansade galant genom besiktningen.

Hoppning, Luddan först ut. En runda vi helst glömmer. Kul med pigga och fräscha hästar ja, men här gick det över styr. Hon blandade fina bra språng med totalt kaos. Hem och öva helt enkelt!
Men, det fina i den här katastrofrundan är att Luddan officiellt är tillbaka efter sin skada juli 2017. Där hon efter operation hade en riktigt dålig prognos om att kunna komma tillbaka som ridhäst. Men här är hon! Vild och galen, och frisk. Jag ska bara tämja henne först!

Calibers tur. Och OJ vilken runda han gjorde! Hoppade kanonbra, men tappade tyvärr lite fokus in på linjen mot trekombinationen, så han rev inhoppet. Jag fick även 0.8 fel för två sekunder över tiden, men det gjorde mig inget, utan det viktiga var att han behöll fina språng.
Caliber avslutar tävlingen på sin 16e plats, och är nu även kvalad till CCI3*.

Näst på tur, Kvadrat, går in och levererar en helt fantastisk runda. Felfri, med en sekund över tiden, han kommer i alla fall behålla sin 9e plats!

Dinos tur. Han känns magisk!
Går in på banan, känner i anridningen till ettan att jag har lite loj och platt galopp. Försöker korrigera det men blir för fast i handen. Han river. Jag blir förbannad. Rider därefter en av mina bästa rundor någonsin. Inom tiden. Men vad gör det.

Dino halkar ner till 8e plats. Kvadden ligger sexa. För att klättra till femteplats med Kvadden och få rida in på prisutdelning krävs det att ledarinnan har mer än sju fel. Något som aldrig kommer hända. Eller?
Men det händer. Hon får dessvärre ett stopp och tidsfelen tickar.

Helt klart en av de mest spännande avslutande hoppningarna jag varit med i.
Så, hemåt med två hästar placerade topp 8, varav Kvadden blev femma. Dessutom så har det varit min födelsedag hela dagen, kan knappas bli bättre.

Så dubbelt Grattis till mig och hästarna.
Och tusen tack teamet!!
Utan er hade den här veckan inte gått ihop!

Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *