Säsongens första.

Resan har börjat och jag befinner mig just nu i passagerarsätet på lastbilen på väg mot Luhmühlen och delmål ett på resan mot årets första fälttävlan.

Med i bilen har jag Gabriella och hennes pappa Dennis som agerar chaufför. Dessutom har vi fått följe av Vanessa som ska beta av en del av sin praktik den här veckan. Hon har redan avverkat två veckors praktik med mig på gården i Varberg, och WOW vilken tjej!!

Vi styr lyxbussen mot Strzegom för att starta upp säsongen med Kvadrat, Koordinat, Caliber och Top Girl.
Just det, Top Girl, eller Luddan som hon kallas till vardags är med. Hon gör comeback på fälttävlansbanan efter snart 2år med rehab och en mycket kritisk prognos om att över huvud taget bli ridhäst igen efter en skada i Falsterbo 2017. Nu håller vi tummarna för att alla förberedelser gett resultat.

Nytt för i år är att fälttävlan fått 5* status, precis som hoppningen och dressyren har. Nivåernas benämning har alltså höjts. Detta innebör alltså att drömmen och att rida 4* redan är uppnådd, istället är siktet nu mot 5*.

Den här helgen startar mina hästar startarupp lite lägre än de slutade, så Kvadrat och Koordinat börjar på CCI3*-S, dvs gamla 2* nivån, Caliber och Luddan startar upp på motsvarade den gamla 1* nivån.

Vi hoppas på soliga dagar och riktigtbra tävlingar!
Följ oss på instagram under: lundahageneventing eller hållutkik här för uppdateringar under helgen.
Ni kan också kika in på Gabriellas blogg : https://nouw.com/gabriellasvensson för att få en inblick i hur det är att grooma dessa fyra fantastiska hästar,och den asgrymma ryttaren 😉

Kan vi få det här vädret på denna resan med tack!

Vanessa och Latis tar resans första etapp med ro.

Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *