Tillbaka på trestjärnig nivå!

Vägen hem från tävling, speciellt långväga sådan, går extremt mycket lättare med en bra runda i ryggen.
Jag åkte ner till Wiesbaden med en tvåstjärnig häst, nu åker jag hem med en trestjärning.
Kvadrat har visat enorm kapacitet under helgen. Inledningsvis gjorde han ett okej dressyrtest, det innehöll fyra stora missar, kostsamma sådana. Vi visade inte vår rätta nivå här. Jag åkte ner med vetskapen att han ibland förekommer mig i den förvända galoppen och på så vis slår om till rättvänd galopp. Dessa missar har dock hållt sig borta det senaste, men tyvärr kom ett sådant ”icke önskvärt byte”. Dessutom är våra byten ej helt befästa från höger till vänster, så det visste jag att jag inte skulle kunna uppnå ett högt poäng. Men tyvärr hade jag redan ett par andra missar i traven och skritten.
Kvadrat är en häst med en hög lägsta nivå, belönades ändå med 64%.

I hoppningen blev han spänd men lyssnade ändå, vi fick ett nedslag på räcket ut ur trekombinationen, men en tidigare ryttarmiss kunde ha gett oss ytterligare ett. Hade han varit så här spänd för två år sedan hade jag fått utgå, så under omständigheterna är jag väldigt nöjd.
Det var dessutom den största arena han varit på, stor gräsarena med tält och läktare precis runt hela banan.

I terrängen var han en tiger! Så målsökande och enkel att reglera. Felfri och 21sek över tiden på en bana som är känd för att inte klara tiden på. Jag red dessutom utan klocka då planen var att ge honom en bra upplevelse, inte jaga klockan. Min plan höll, och jag hade en pigg häst in i mål.

Att det sedan räckte till avancemang från 8e plats till 5e placering gjorde det inte sämre!

Bilen rullar nu lätt hem mot Sverige.
Länge leve Kvadrat, från Kronprins till Kung!


Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *