I skrivande stund på resande fot, igen.

Även om aktiviteten på bloggen har varit låg har aktiviteten för mig och hästarna varit hög.
Flera tävlingar är gjorda, både åt kunder, men framförallt för egen del.

Unghästarna gick en H90 i Tågarp veckan efter Strzegom, och gjorde stabila rundor, dock med en del fel i hoppningen. Men det var första gången ute, hindren höll inte en jämn höjd utan pendlade mellan 75-95cm vilket gjorde det svårt för dem att fokusera. Men annars felfria i terrängen alla tre.

Dino har tävlat hoppning och dressyr, två blå rosetter blev det, 120cm hoppning på Åby när Nääs arrangerade, samt MSVB4 på Nordhalland, och nu senast i helgen blev det seger, i CNC1*. Vi hade även segervittring i Gärds för ett par veckor sedan, men då var vi lite ringrostiga efter mer än ett år bort från fälttävlanstävlingarna, så det blev ett stopp på nedhoppet i vattnet. Men han tog det jättebra på andra försöket.

Egentligen skulle jag ha varit i Sopot och ridit CIC2* med Kvadrat helgen då Gärds var. Men tyvärr har han stått med ett balltramp som inte riktigt haft lust att läka. Så planen fick läggas om. Dino till Gärds och unghästarna till Norra Bohuslän för att debutera H100.
En tävling som tyvärr fick avbrytas. Terrängen ställdes in pga dåligt underlag. Jag strök mig efter att ha provat att hoppa banhoppningen med första hästen. Underlaget var alldeles för djupt. Jag utgick efter hinder nr.3.

Nya tag var det i söndags. 4 hästar med till Hermanstorp.
Fantastiskt väder och arrangemang, och ALLA hästarna gick riktigt bra. Caliber gjorde PB i dressyren på 75%, belönades med åtta 8’or ovh två 9’or! Ett ner i hoppningen, och en av våra bästa rundor hitills. Och dessutom superfin på alla svårigheter i terrängen, han behövde bara kika (läs tvärnita från full galopp )på en militärlåda, ca 20m innan hindret. När jag väl kravlat tillbaka i sadeln efter att ha suttit bakom öronen kunde vi skritta fram till den, därefter ny anridning och ett perfekt språng över.

De två grå gjorde även de en kanontävling, och Tassen fick med sig en grön rosett hem! Extra roligt var att banhoppningen gick så bra. Jag har tillsammans med Ragnar lagt om träningen med honom, och nu visade det resultat.

Dino gjorde en träig dressyr, galant hoppning och terräng, med lite tidsfel. Men ändå räckte det till avancemang och seger.
Det var en utslagsgivande terräng och det hände mer än vad jag trodde. Men återigen, det är just det som är tjusningen med sporten.

Tillbaka till Kvadrat, balltrampet började läka bättre och snabbare för ca 2 veckor sedan, och jag kunde börja rida igen. Efter en träning för Ragnar, en för Anne och ett genrep på terrängbanan så stod det klart. Vi åker till Wiesbaden för att debutera 3*, och det är här jag sitter nu. I bilen på väg dit. Alexander kör och i skrivande stund är vi på väg genom Danmark.
Det blev snabba beslut innan avfärd, med endast etg dygn att styra upp allt med hästar och hundar, även om grundplanen har varit att åka hela tiden, men jag vågade inte hoppas.
Ett stort tack till Fits Sverige som sponsrar denna tävlingen! Vi känner oss, trots omständigheterna, väldigt väl förberedda och ska göra vårt bästa här nere!

Tack till alla därhemma, ni är fantastiska!

Tassen

Empe

Caliber

Dino

Kvadrat

Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *