Snart terräng!

Vintern håller oss fortfarande i ett stadigt grepp, men dagarna är ljusare och våren försöker ta sig igenom det hårda vintriga skalet.

Hittills i år har det blivit några hoppclearrounder med bra resultat, även ett par riktiga hopptävlingar. Kvadrat har plockat placering i 120cm och visat fin form i 130cm. Nu senast för två veckor sedan i Kungsbacka, ett snöpligt pet på sista hindret gjorde att vi blev utan pris, men känslan var så grym att jag länge vägde för att efteranmäla till 140cm dagen därpå.
140cm har länge varit ett stort mål, men inte heller den här gången kändes det riktigt rätt. Jag rådgjorde med min hopptränare Ragnar (som sett min 130-runda) och tillsammans bestämde vi att det var bättre att hålla sig till plan A, dvs dressyrtävling istället.

Alla hästarna har gjort en eller flera dressyrstarter hittills, med både vinster och placeringar, samt några mindre bra rundor.
Allra roligast är att Dino är tillbaka. Han vann sin comeback i Falkenberg, 66% i MSVB4, ett ekipagebästa på den nivån, då han som oftast brukar bocka bort en rörelse eller tre. Han har även fått åka med på hopptävling, något vi båda saknat och längtat efter.

Plan A var att rida fälttävlan i påskhelgen på de tre yngre, och redan till helgen med Kvadrat i Tyskland, men pga vädret och alla minusgrader har jag valt att stryka mig. Förhoppningen ligger ändå i att kunna träna lite terräng på fredag.
Plan B blir nu att åka till Strzegom i början på april, närmare bestämt över min födelsedag. Det kommer bli helt fantastiskt att fira in mitt liv som 30åring i en miljö jag älskar lika mycket som livet. De yngre hästarna ska sedan starta helgen efter, dvs den 14e. OM jag kommer med i klassen, just nu står jag på reservlista.

Det är sällan plan A håller. Vi är nu inne på plan B, och säsongen har ännu inte dragit igång. Känns hoppfullt.

Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *