Maj och Juni – två månader som tydligen passerat.

Sommaren kom snabbare än vad jag hann med, som tur är, är den inte över än.

Det har hänt en hel del här på gården vad gäller hästarna.
Först och främst så gick fyraåringarna en talanguttagning tre dagar efter Össjös tävling. Här fick jag visa upp dem i ett egenvalt dressyrprogram, jag valde ett av debutantprogrammen som jag ansåg var bäst anpassat för just en fyraårig häst. Alla tre grabbarna gjorde ett bra program. Tassen kändes allmänt matt och det märks att han är stort behov av vila. Empe hade dragit på sig världens förkylning dagen till ära, men kämpade på bra. Anton visade sig från sin bästa sida och sprang upp så fint.
Det kändes extra roligt eftersom jag inte vågat visa honom för Anne med tanke på att han briljaderar så mycket med en frambenet.
Det var Anne som dömde dressyren, och hon hade ingenting att säga om det, utan summan av det hela blev att det finns exteriört korrekta hästar som inte håller, och som dressyrdomare får man inte dra ner poängen för en sådan rörelse”störning” som Anton har.
Under hoppmomentet och terrängmomentet som bedömdes av Ragnar Bengtsson och Fredrik Bergendorf så fick alla tre hästarna väl godkänt, och jag fick några riktigt bra tips av Ragnar. En man som kommer figurera mer i mitt team framöver.

När väl uttagningen gjordes kom jag med, med alla tre hästarna, så det är bara för mig att välja vilken som skall få gå träningarna framöver. Känns riktigt kul att alla, för dagen, verkar ha potential som fälttävlanshästar. härifrån har det blivit vila för dem, (nästan) två välförtjänta månader.

Vad har hänt mer? jo, Pelle är såld.
Han gick ju helt magiskt bra i Hermanstorp där han debuterade CNC1* med bravur, därefter gjordes en besiktning och han var hur fräsch som helst. Nu har han hamnat hos en mycket ambitiös fälttävlans-tjej, som jag tror kommer plocka fram det bästa hos honom och lite till. Det ska bli så kul att följa deras resa tillsammans!

Dessutom är även Hjossan såld, detta till en fantastik tjej i Helsingborg, och jag tror att häst och rttare kompletterar varandra väldigt bra i det här fallet. Även om jag kommer sakna att tävla och träna henne, för WOW vilken känsla hon gav sista tävlingen. Dubbelt felfritt i Askim, och dessutom debut i 120cm. Helt felfritt, och så hinderklok! Man glömde lätt att hon bara var fem år.

Sedan har jag tagit hem mina två tvååringar, Kevin och Mårten för att påbörja deras inridning.
Än så länge har det gått bättre än bra, båda har haft sadel på sig och bryr sig inte alls, det är som att de var födda med den på.
Mårten har jag till och med vågat sitta upp på, Kevin däremot behöver nog en gång till med jobb från marken.

Utbildningshästen Vegas har åkt hem efter tre mycket roliga månader. Jag åker nu istället hem till dem och fortsätter med coachning och ridning när det behövs så han ska fortsätta sin utveckling framåt. Istället för Vegas har jag fått hit ett 11 årigt sto e. Cagancho, hon har gått 130cm hoppning under 2016 och jag ska nu få träna och tävla henne en tid innan hon ska säljas. Målet här är alltså att hon ska gå som fälttävlanshäst. Cahlima som hon heter ska jag ta ut på dressyrbanan nästa vecka, vi ska rida en LA:3 i Olsegården.

Luddan och Kvadden är nu igång och jag har tränat två gånger för Ragnar med Luddan, det har gett otroligt mycket och förra veckan satte vi vår första nolla i hoppningen. vi blev placerade i 120cm i Björbäck. en placering som i mina ögon är blågul!
Båda hästarna var sedan även med i Falkenberg och gick två dagar med dressyr, vilket var oerhört nyttigt.
För Kvaddens del så var han så mycket bättre dag två, och fick då med sig en 4e placering hem i MSV C, medan Luddan tyckte att dressyr två dagar var helt onödigt och gick därför varannan punkt bra, och varannan riktigt dåligt.

Hem och öva säger jag bara!
Nu härnäst är det Falsterbo som hägrar, därefter dressyrtävling i Olsegården för Kvadden Luddan och Cahlima.

Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *