Valborgshelgen, dag 3.

Första maj, stilterräng på Hermanstorp. Kan det bli bättre?
Ner åkte jag med mina tre fyraåringar för att hoppa ST80. Det var jag och Nenne med sin fyraåring som fyllde ut klassen. Ett högklassigt startfält med andra ord. Fyra ekipage, en vinnare.

Först ut av mina var Anton, som jag medvetet valt att starta först i hopp om att han skulle vara trött efter start så han kan stå och sova på trailern.
Jag hade det ganska stressigt tidsmässigt eftersom jag tagit fel på klockan innan jag åkte ner, men tack vare snälla mammor och bra banpersonal hann jag både anmäla mig i sekretariatet, gå (läs springa) banan, veterinärbesiktiga och rida fram innan start.
Anton kämpade på bra och löste det mesta helt galant. När vi kom till hinder nummer 8, en nybyggd soffa med röd tejp på tog det stopp. Den var ganska läskig men på andra försöket hoppade han den fint. Därefter kom vi till ett nedhopp, som han ville kika lite extra på. Vi stod och trampade lite för länge och bedömdes med två stopp innan han vågade skutta ner, därefter tog han vattnet och den sista lådan galant. Tyvärr så innebar dessa stopp att vi blev uteslutna, men vi fick ändå muntlig kritik som innehöll bland annat att han för dagen är mycket spänd, och inte tar hjälperna. Att han med mer erfarenhet kommer att bli bättre, och att det finns en lätthet i galoppen när han slappnar samt att han hoppar väl över hindren.
1705-9614-HKRK-SaG-Anton

Näst på tur var Tassen, som jag själv tippat som segrare av mina tre hästar.
Han gjorde en riktigt bra start, bjöd på fina språng och bra känsla. Även om han kom något nära någon gång så visade han att han kan tänka själv.
Omdömet blev riktigt bra från Anne som dömde alla fyraåringarna, han fick plus för sin galoppkvalitet, hopptekning, inställning och acceptans av hjälperna. fick grundbetyget 7.9, och minus 0.1 för en sekund över tiden.

1705-9699-HKRK-SaG-Tassen

Sist ut av mina hästar var Empe, kaxig som alltid och gick ut i terrängen som han aldrig gjort annat. Han visade riktigt bra hoppförmåga på flertalet hinder och jag fick en skjuts framåt i landningarna när han öppnade upp bak.
Även han fick riktigt bra omdöme och ansågs vara en potentiell häst för fälttävlan.
Anne öppnade feedbacken med, ”Här har vi fått se en Kejsare, och nog tror han allt att han är en Kejsare också”, därefter fortlöpte omdömet som innehöll, häst med bra hinderattityd, galoppförmåga, bra språngkurva, men landar något tungt/djupt emellanåt, men det rättar till sig när han förstår att han inte måste hoppa så högt. Betyg 8.1 och seger i TH80.
1705-9813-HKRK-SaG-Empe

Hur det kan se ut när hästen hoppar högre än vad man själv räknat med.

Hur det kan se ut när hästen hoppar högre än vad man själv räknat med.

Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *