Valborgshelgen, dag 2.

Dagen som jag längtat efter sedan Augusti 2016.
Första fälttävlanstävlingen för året, obeskrivlig lycka.
Gärds, en mycket bekant tävlingsplats, och både jag och Sofia var laddade för dagens soliga tävlingar. Tyvärr var även Pelle taggad, han kunde inte riktigt hitta sinnesro inför dressyren, lycklig för att han visste vad som skulle komma senare under dagen.
En mindre bra dressyr, och en nonchalant banhoppning gav inga låga straff direkt. Han räddar såklart upp situationen genom att vara helt galet fin i terrängen, som var en ganska svår och knixig H100. Han Avancerade upp från tredje sist till övre halvan av resultatlistan.
1704-8784-Gaerds-SaG-Pelle

1704-8895-Gaerds-SaG-Pelle

1704-9154-Gaerds-SaG-Pelle

Kvadrat var även han glad att få vara med och han fick gå CNC1*. Inledningsvis några småmissar i dressyren som ex. galoppombyte i den förvända som inte belönas högre poäng, gjorde att jag inte var helt nöjd med vår insats när jag skrittade av banan.
I banhoppningen hoppade han som en kung, synd bara att piloten åkte häst i svängen mellan ettan och tvåan, så ett nedslag på hinder nr två.

Jag upplevde mig själv ganska ringrostig ut ur startfållan i terrängen och kom lite kort de första sprången, sedan hittade jag en bättre växel och kom igång i rätt tempo. Resterande del av banan flöt lekande lätt. Vi avancerade från 19e plats till åttonde och fick pris med oss hem.

Nu är säsongen igång på riktigt!1704-9292-Gaerds-SaG-x2

Det här inlägget postades i Dairy. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *